En ruta!

Les rutes de Territori de Masies 2016 ja estan en dansa. La pròxima, el 17 de setembre a Pinós i en bicicleta (La ruta dels Dòlmens a Territori de Masies).

La primera sortida va tenir lloc a Vallferosa i va versar sobre els usos populars de les plantes, amb explicacions d’Esteve Padullés, a banda de conèixer l’antic nucli, amb la seva singular  torre. Pels volts de Sant Joan, el dia 25 de juny, vam conèixer el singular dolmen de la Vila de Gola de Bous i d’altres punts d’interès de l’entorn de la mà del guiatge i les explicacions de veïns del territori: Marc Barrera, Joan Viladomat i Isidre Canal Cinca, del forn de pa de Guerres. El 16 de juliol, la ruta “Aigua i Foc. Ruta pels entorns de Clariana” varem conèixer els entorns del pantà de Sant Ponç i la regeneració després dels incendis, amb parada a diferents punts d’interès, com és el Pou de Gel de Flotats, entre d’altres.

La pròxima és la Ruta dels Dòlmens a Territori de Masies el dissabte 17 de setembre pels volts de Pinós. Ens acompanyarà la Laura de Castellet i el seu esplèndid guiatge. Ens trobem a les 8:30h al Santuari de Pinós. És una volta circular en bicicleta. Pots llogar la teva per 10e, gentilesa de La BaCicleta (inclús elèctrica, per 30e).

L’itinerari, d’uns trenta quilòmetres aproximadament, servirà per conèixer una mostra del patrimoni prehistòric de dólmens a la zona. Aquest s’il·lustrarà amb aturades als Dólmens del Collet de Su, el Dolmen de la Pera, el Dolmen del Miracle on ens aturarem a esmorzar, per seguir cap a les Cistes de Gangonells, Sant Just d’Ardèvol i la Torre d’Ardèvol fins altre cop al punt de sortida, el Santuari de Pinós. Tot plegat, amb les explicacions de Laura de Castellet, historiadora i veïna de Sant Just d’Ardèvol.

fotos-combinades

PER A INSCRIPCIÓ I MÉS INFORMACIÓ:

Ruta dels Dòlmens a Territori de Masies
Fes-nos saber el teu nom, telèfon i d’on ets abans del dijous 15 de setembre. Ens pots trobar a:
Tel: 672491223
Correu-e: informacio@territoridemasies.cat
territoridemasies.cat

Properament, la última sortida interpretativa a Els Quadrells (ruta de les Guixeres) el 29 d’octubre.

Consulta el programa complet clicant aquí.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *