Torna Terra

El projecte *Torna Terra* està impulsat pel pagès Arnau Vilaseca  Puigpelat, de Cal Palà de Prades, el projecte MengemBages de la cooperativa Frescoop SCCL, i la cooperativa l’Arada SCCL, amb la col·laboració del projecte Esporus de l’Associació l’Era.

Torna Terra treballa amb la voluntat d’oferir productes agroalimentaris amb un alt valor social. Es tracta de recuperar, conservar i comercialitzar a través del treball en xarxa. El pagès Arnau Vilaseca Puigpelat és el responsable inicial de cercar espais i/o horts abandonats i de recuperar-los per poder tornar a fer-los productius. L’Era, a través del projecte Esporus, col·labora amb el projecte facilitant el planter de les varietats locals que es decideixen plantar, i assessorant sobre quines d’aquestes varietats s’adapten millor a la situació climàtica i característiques del terreny.

Finalment, Mengem Bages és qui distribueix el producte a través de les seves botigues de barri i de la venda on-line a través de la seva pàgina web. La seva visió és molt important ja que el projecte Torna Terra també busca planificar la producció en funció dels seus possibles consumidors, amb l’objectiu de reduir al màxim la generació d’excedents. A la vegada, l’Arada SCCL assessora en activitats de restauració i promoció paisatgística. I també és coneixedora de les xarxes empresarials locals i supralocals.

 

TORNA TERRA

Cal Palà s/n

Prades de la Molsosa

686084041

info@tornaterra.cat