VAIVENS- El projecte

Vaivens femenins és un projecte sobre les dones rurals del Baix Solsonès a través de la memòria oral. Ha estat fet dins del projecte Vaivens femenins en l’entorn rural del Baix Solsonès. Recuperació de la memòria de les dones finançat per l’Institut Català de les Dones (ICD).

El procés de treball s’ha realitzat a partir d’entrevistes i tallers de memòria popular en base a la cartografia social (per tal de reconèixer els espais viscuts comuns entre dones i recórrer els vaivens femenins). La informació de caràcter d’història de vida i de quotidianitat s’ha realitzat en base a entrevistes realitzades específicament per a aquest projecte i revisant l’arxiu d’entrevistes de L’Arada, SCCL, fetes en diferents projectes de memòria popular al Baix Solsonès.

Les dones han sigut i són el pal de paller de la societat rural tradicional, tot i així, l’aportació laboral, econòmica i social al territori no ha estat comptabilitzada ni en les estadístiques ni en la història. Es per això que des de Territori de Masies volem rendir homenatge a les dones que han fet part del nostre territori i de les nostres vides, posant al lloc que pertoca les múltiples activitats que han permès que siguem on som avui.

En aquesta web podreu trobar informació sobre els treballs de les dones rurals fent una immersió al que significava “cuidar la casa” en una casa de pagès, als treballs infantils de les dones, a diferents figures femenines importants a la zona i al paper de la dona en la salut.

vaivens.territoridemasies.cat


Projecte finançat per;