Una ruta interpretativa per l’entorn del Cardener permetrà conèixer el seu patrimoni natural i històric.

Territori de Masies juntament amb el Grup Natura del Solsonès (GNS) organitza una sortida que constarà d’una observació d’ocells al pantà de Sant Ponç, una visita guiada a la Mina d’Aram de Can Cogul, una passejada per la llera del riu Cardener, una visita al Molí de Canet i un esmorzar amb productes del territori.  La ruta serà el pròxim dissabte 24 de novembre i la trobada serà a la presa de pantà de Sant Ponç a les 8.30.

La ruta es tracta d’una proposta oberta a tothom, només cal una inscripció prèvia, abans del 22 de novembre, a informacio@territoridemasies.cat o trucant al 672491223. La sortida té un preu de 8 €, però als socis de Territori de Masies se’ls hi aplicarà un descompte del 10% al preu d’inscripció.

L’inici de la ruta començarà a la presa del pantà de Sant Ponç on membres del Grup Natura del Solsonès realitzaran una observació d’ocells. A continuació, la geòloga, Laura Moreno, farà una visita guiada a la Mina d’Aram de Can Cogul. Seguidament, hi haurà un esmorzar amb productes del territori. Després els participants es desplaçaran fins a Canet on Jaume Fons, veí del municipi, realitzarà una visita guiada al Molí de Canet i el Grup Natura del Solsonès farà una explicació de la flora i la fauna que trobem a la llera del riu Cardener.

Territori de Masies, neix el 2009 i es consolida el 2013, com una associació formada per veïns, associacions i empreses dels pobles del sud del Solsonès, Castelltallat i Llanera. Treballa per promoure el coneixement, respecte, conservació i promoció del patrimoni posant èmfasi en la recuperació de la memòria i cultura popular, la reivindicació de la cultura pagesa i de la vida als petits pobles.

El Grup de Natura del Solsonès és una secció del Centre d’Estudis Lacetans (CEL), que té com a objectius principals estudiar, protegir i difondre els valors naturals de la comarca.

Aquest projecte es pot dur a terme gràcies a l’ajut a la cooperació per al foment de cadenes curtes i mercats locals finançat pel Departament d’Agricultura, Remadaria, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament rural: Europa inverteix en zones rurals.